ein Bild
Kamerleherseyy
Bir kızın kişisel web sitesi..

Moğollar

Moğollar /  Müzik  Grubu

Moğollar, Türkçe sözlü  Rock   müzik  yapan Türkiye’nin önemli gruplarındandır ve Anadolu  Rock  türünün kurucusudurlar. Grup, Ağrı Dağı Efsanesi isimli parçaları ile tüm Türkiye’de bilinir.

Albümleri /Diskografi

45likler

Eastern Love / Artık Çok Geç (1968)
Mektup / Lazy John (1968)
Everlasting Love / Hard Work (1968)
Ilgaz / Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum (1968)
Sessiz  Gemi  / İndim  Havuz  Başına (1972)
Dağ Ve Çocuk / İmece (1970)
Ağlama / Yalnızlığın Acıklı Güldürüsü (1970)
Garip Çoban / Berkay  Oyun   Havası  (1970)
Ternek / Haliç’te  Güneşin  Batışı (Ersen’le birlikte) (1970)
Hitchin / Behind The Dark (1970)
Behind The Dark / Madımak / Lorke (1971)
Hitchin / Hamsi (1971)
İşte Hendek İşte Deve/Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle (Barış Manço’yla birlikte Manchomongol olarak) (1971)
Binboğanın Kızı / Ay Osman (Barış Manço’yla birlikte Manchomongol olarak) (1971)
Yalan Dünya / Kalenin Dibinde (Selda Bağcan’la birlikte) (1972)
Alageyik Destanı / Moğol Halayı (1972)
Çığrık / Sıla (1972)
Sor Kendine / Garip Gönlüm (Ersen’le birlikte) (1972)
Obur Dünya / El Çek Tabib (Cem Karaca’yla birlikte) (1973)
Gel Gel / Üzüm Kaldı (Cem Karaca’yla birlikte) (1973)
Namus Belası / Gurbet (Cem Karaca’yla birlikte) (1974)
Tanrıların  Arabaları  / Bu Nasıl Dünya? (1974)
Birlik için Elele / Sevgimin Derdi Albümler (Ali Rıza Binboğa’yla birlikte) (1975)

Albümler

Anadolu Pop (1) (1971) (Uzunçalar)
Hittit Sun (2) (1975) (Uzunçalar)
Moğollar (3) (1976) (Uzunçalar)
Anılarla Moğollar ve Silüetler (4) (1990)
Anadolupop 70′li Yıllar (5) (1993)
Moğollar’94 (1994)
Dört Renk (1996)
30. Yıl (1998)
Moğollar 1968-2000 (2000)
Yürüdük Durmadan (2004)